Rent vatten

HEM
Rent vatten, något att önska och sträva efter.
Men ibland kan de vara lite problem med det även hos oss i Norden.

Brunnsvatten
Brunnsvatten kan ha höga halter av järn i sig. Järn som lämnar rostfärgade spår på porslin, kläder och annat som det kommer i kontakt med.
Förutom det så ställer missfärgningar av vatten och det som orsaker det problem även på andra områden.

Hela vattenledningssystem kan på sikt skadas av dåligt vatten.
Missfärgat vatten kan om det vill sig illa vara en den berömda toppen på ett isberg.
VVS-installationer i ditt hur som, rörledningar, varmvattenberedare, kafferbryggare, diskmaskiner kan påverkas negativt av dålig vattenkvalitet. Hög kalkhalt ger ofta upphov till kalkavlagringar i vatten rören samt missfärgar badrumsporslin, täpper till kaffebryggare och andra produkter som kommer i kontakt med vattnet.

Nu är det här förstås inga problem för oss i västvärlden att lösa på ett förhållandevis enkelt sätt. En kostnad finns naturligtvis förknippade med det hela, men den är relativt begränsad och skall snarare ses som en investering för framtiden.

Den första åtgärden man bör göra är helt enkelt att skicka in ett vattenprov för att se vilka åtgärder som kan behövas göras, om de behöver göras någonting överhuvudtaget. Ett vattenprov är i de allra flesta fall gratis att skicka in.
Därefter kan man ta ställning till om det krävs fler åtgärder som exempelvis någon form av vattenfilter eller bakteriefilter för att komma till rätta med de eventuella problem som kan finnas med vattnet.
Så inte alltför svårt med andra ord.

 
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |