Möbler

HEM

Möbler är rörliga föremål som är avsedda att stödja olika mänskliga aktiviteter såsom sittplatser (t.ex., stolar, pallar, bord och soffor) och sover (t.ex. sängar). Möbler används också för att hålla föremål på lämplig höjd för arbete (som horisontella ytor ovanför marken, såsom bord och bänkar), eller för att lagra saker (t ex skåp och hyllor). Möbler kan vara en produkt av design och anses vara en form av dekorativ konst. Förutom möbler funktionella roll, kan det tjäna en symbolisk eller religiös syfte. Det kan tillverkas av många material, inklusive metall, plast och trä. Möbler kan göras med hjälp av en mängd olika träbearbetning fogar som ofta speglar den lokala kulturen.

Människor har använt naturliga föremål, såsom stubbar, stenar och mossa, som möbler sedan början av mänskliga civilisationen. Arkeologiska forskning visar att från cirka 30.000 år sedan började folk bygga och tillverka egna möbler, med trä, sten och djurben.
Så man kan nog säga att det inte hänt så där hemskt mycket när det gäller tillverkningen av möbler under mänsklighetens historia. Lite mer specifika användningsområden kanske som de möbler som skall vara till en restaurang.

Releaterat: Trivas
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |