Hus

HEM
Hus
Att ha eller ansvara för ett hus är på något sätt likställt med att ha ett husdjur eller ett barn.
Man tänker sig kanske att huset på något sätt är självgående och bara finns där så där i största allmänhet.
Men det är tyvärr fel.

Eget liv
Ett hus verkar leva sitt eget liv utan någon större inblandning för de som bor i det kan vara första tanken som dyker upp när man tänker på ett hus. Men det stämmer inte riktigt om man inte ständigt håller koll på huset så kommer man upptäcka att dörrar börjar gnissla efter ett tag för att ingen har tänkt på att olja upp dem. Fönster kärvar när de skall öppnas, trappor börjar så saktliga ge ifrån sig läten när man går i dem och så vidare.

Förfallet med ett hus börjar egentligen direkt när det är färdigt. Och beroende på vem som har byggt det kan förfallet påbörjas redan under byggtiden. Fast då kallas det för byggfusk och tillhör på något sätt en annan kategori av hus.

Förebygga
Mycket av ett hus förfall kan förebyggas med eget arbete om man väntar för länge med det arbetet kommer man till slut in på det som kallas renovera hus vilket är en betydligt mer arbetsam och kostsam process än att bara försöka underhålla det hela.
Underhållet kräver att man hela tiden håller ett vakande öga på huset, för det lever som sakta ett eget liv. Ett liv som går mot ett gradvisst förfall om inget görs.

 
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |