Hudvård

HEM

Alla kvinnor (och män) mår gott av att boka in sig på ansiktsbehandling lite då och då. Men utöver att få dessa behandlingar, så är det bra att anpassa hudvården efter hur gammal du är. Vår hud och hy är inte densamma vid 30-års ålder som den är vid 50!


När du är runt 30, så är det ofta så att huden är torrare än förut. Dock kan det vara blandad hy, som en fet t-zon och finnar som poppar upp lite varstans. Även rynkor och andra ålderstecken börjar dyka upp. Det är nu du bör skaffa dig ordentliga hudvårdsrutiner. Rengör noga och börja använda ögonkräm. Skäm bort dig med peeling, antingen på egen hand, eller när du bokar en ansiktsbehandling.
I 40-års åldern, så blir huden slappare och du kan även få pigmentförändringar och pigmentfläckar. Nu är det dags att byta produkter, testa antiage-serum samt drick mycket vatten. Var extra noga med solskyddsfaktor. Ansiktsmask en till två gånger i veckan är att rekommendera.


När du kommer kring 50-strecket, så är det då många upplever att de ser trötta och glåmiga ut. Det är vanligt med påsar eller mörka ringar under ögonen. Huden är torrare och tunnare och cellförnyelsen går långsammare. Satsa på lite dyrare produkter, med mer aktiva ingredienser. Samt börja använda dig av antiagepeeling-produkter.
Utöver att ta hand om din hud och hy på rätt sätt, med rätt sorts produkter, så är det bra att se över dina matvanor och livsstil. Minska på alkohol, tobak och kaffe samt försök stressa mindre. Ät nyttigare, mycket frukt, grönt och drick vatte
n.

Relaterat: Pigment
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |