Fångad

HEM
Fångad i en dröm var en sång som Björn Skifs som hamnade på plats 10 i Eurovision Song Contest 1981.
Den sången beskriver ett sätt att bli fångad på eller av är kanske bättre att säga.

Fångad i miljö
Miljö och miljötänkande har en stor inverkan på människors liv för tillfället. Om det är en trend som är övergående återstår att se. Politiker gör dock vad de kan för att fånga folks intresse omkring det hela. Tyvärr verkar intresset för politiskt håll vara mest skådebröd för att locka till sig väljare. Och inte minst en anledning att höja skatter så där i största allmänhet. Naturligtvis motiveras det med att det är för miljöns skull. Men pengar avsätts i princip aldrig dit i slutändan.

Nu är det inte bara makten som har en liten kluven eller dubbelmoralisk inställning till miljö och miljöarbete. Privatpersoner som säger sig värna om miljö har även de en inställning som är vacklande. Att försöka i den lilla skalan, sopsortera, köpa glödlampor som är miljövänliga för att andra stunden sätta sig på ett flygplan och åka till Thailand är lite märkligt.
Visserligen går det att klimatkompensera resan men det är bara för att döva sitt samvete lite.

Fångad fysiskt
Hinder finns det i form av mer fysisk form som verkar begränsande. Det äldsta och mest kända är nog den kinesiska muren. Nu var den i huvudsak inte till för att fånga något utan hindra fientliga att ta sig in i riket. Fast på ett sätt kan man ju säga att de var fångade utanför muren. Grindar har en dubbel funktion kan man säga. Dels så skall de hindra något för att gå ut genom den helt fritt, dels att hindra någon att gå in hur som helst. Att ta hamna innanför eller utanför en låst grind är ett sätt att bli fångad på.

 
 
| Cookies/sekretesspolicy | E-post |